Tips voor het verkopen van sloopauto’s

Heeft u een oude auto in uw achtertuin? Wist je dat je geld kunt verdienen door die oude auto als schroot te verkopen? Het slopen van uw voertuig is de beste manier om geld te verdienen en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Veel voertuigbezitters begrijpen echter niet hoe het schrapen van voertuigen wordt gedaan en laten hun oude voertuig uiteindelijk achter in de achtertuin.

Door uw voertuig als schroot te verkopen, verdient u niet alleen geld, maar draagt ​​u ook bij aan milieubehoud door de oude auto veilig te verwijderen. Ook al is uw auto oud, het is niet eenvoudig om deze als schroot te verkopen. Er zijn wettelijke regels waar u zich als schrootverkoper aan moet houden. Bovendien moet u een duidelijk beeld hebben van de waarde van uw auto voordat u deze verkoopt.

 

Dingen die u moet weten voordat u uw voertuig als schroot verkoopt.

 1. Begrijp de soorten voertuigen die in aanmerking komen voor schrapen.
 2. Begrijp de regels en voorschriften met betrekking tot het slopen van voertuigen.
 3. Ken de waarde van elk onderdeel van uw auto voordat u deze als schroot verkoopt.
 4. Gaat u een paar onderdelen van uw oude auto verkopen of het hele voertuig slopen?
 5. Vind de beste autosloopdealers

Sloop uw auto en voeg vandaag nog geld toe aan uw zak.

 

Waarom uw auto als schroot verkopen?

 • Krijg snel geld.

Een oud voertuig kan levensreddend zijn als u een noodgeval heeft en snel geld nodig heeft. Schrootdealers betalen u direct voordat ze uw oude auto verhuizen. De waarde van een oud voertuig verschilt echter van auto tot auto. Veel factoren bepalen het bedrag dat u uit de verkoop haalt. Enkele van deze factoren zijn het type voertuig, de leeftijd en de gevraagde voertuigonderdelen. Het goede ding is dat je er uiteindelijk geld uit gaat halen in plaats van dat het voertuig in de garage gaat rotten.

 

 • Creëer extra ruimte.

Laten we eerlijk zijn; oude voertuigen nemen veel ruimte in beslag op uw compound. En niet alleen dat, het vormt een aanzienlijk risico voor het milieu als er olie wordt gemorst. Het zorgt er ook voor dat uw achtertuin er smerig en onaantrekkelijk uitziet. Door uw oude voertuig als schroot te verkopen, creëert u meer ruimte op uw parkeerplaats en voorkomt u gezondheidsrisico’s. U kunt de extra ruimte gebruiken voor iets nuttigs, zoals het creëren van een prachtige tuin of het creëren van een extra ruimte voor uw nieuwe auto. Je kunt op die plek een bank zetten en daar uitrusten terwijl je geniet van online roulette spelen.

 

 • U spaart het milieu.

Verkeerswaardige voertuigen in Kenia vormen een groot risico voor het milieu. Een auto is niet biologisch afbreekbaar en moet daarom veilig worden afgevoerd. Wanneer u het als schroot verkoopt, zullen schroothandelaren de essentiële onderdelen van uw oude voertuig hergebruiken of recyclen en de beschadigde onderdelen veilig afvoeren volgens de standaardvereisten van de milieuwetten. Het op de juiste manier afvoeren van voertuigen is de beste manier om het milieu te beschermen tegen gezondheidsrisico’s.

Dingen die u moet weten voordat u uw voertuig als schroot verkoopt.

 

Uw oude auto als schroot verkopen is een noodzakelijk proces waar u meer aandacht aan moet besteden om het meeste uit uw oude auto te halen.

 

U weet misschien niet hoe belangrijk sommige onderdelen van uw auto zijn, tenzij u serieus onderzoek doet of een expert raadpleegt voordat u deze verkoopt. Dat gezegd hebbende, hieronder staan ​​de dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw voertuig als schroot verkoopt.

 

 1. Begrijp de soorten voertuigen die in aanmerking komen voor schrapen.

Bent u klaar om uw voertuig als schroot te verkopen of verkoopt u het liever als tweedehands auto? U ziet, er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u besluit uw oude auto te verkopen. Omdat het uw uiteindelijke doel is om het meeste uit het voertuig te halen, moet u een afweging maken tussen het verkopen zoals het is of het verkopen als schroot. Als uw voertuig nog steeds redelijk goed werkt, afgezien van roest en een klein probleem, wilt u het misschien als een gebruikt voertuig verkopen.

 

 1. Begrijp de regels en voorschriften met betrekking tot het slopen van voertuigen.

Het is niet omdat uw auto een rommel is, dat u hem hoe dan ook kunt weggooien. Er zijn regels en voorschriften voor het slopen van metaal die u moet volgen wanneer u het als schroot verkoopt.

 

 1. Ken de waarde van elk onderdeel van uw auto voordat u deze als schroot verkoopt.

Een ander ding dat u moet weten voordat u uw oude auto als schroot verkoopt, is om de meest waardevolle onderdelen van uw voertuig te identificeren. Een katalysator is bijvoorbeeld een van de meest waardevolle onderdelen van uw auto omdat deze is gemaakt van de duurste metalen zoals platina, palladium of rhodium.