Verkeersdrempels bij de parking

De meest voorkomende drempels bij parkeergelegenheden zijn de lange betonnen vormen die ook aangeduid worden als ‘biggenruggen’. Het zijn vrij vlakke, rond aflopende betondelen die ervoor zorgen dat auto’s niet zomaar buiten het parkeervak kunnen parkeren. Door de lage vorm brengen zij gelukkig geen schade toe aan auto’s. Ook wordt er nogal eens gekozen voor hoge betonnen bloembakken als buffer tussen parkeerplaats en weg, hoewel de meest praktische oplossing het plaatsen van biggenruggen blijft.

Zorg dat biggenruggen opvallen

Wanneer er veel voetgangers passeren is het handig om biggenruggen extra te laten opvallen, zodat men er niet over struikelt. Dit is eenvoudig gerealiseerd aangezien er ook opvallend gele biggenruggen verkrijgbaar zijn.

Daar waar biggenruggen onvoldoende effectief zijn, zoals bij een zachte berm die uitmondt in een sloot bijvoorbeeld, kunnen ook hogere betonnen objecten geplaatst worden – hier kan echt geen auto overheen rijden. Maar let wel; hoge beton objecten kunnen schade aan motorvoertuigen veroorzaken.

Biggenruggen bestellen

Allereerst mogen biggenruggen alleen op het eigen terrein geplaatst worden. Wie meer wil weten over biggenruggen bezoekt hiervoor de website Biggenruggen.nl. De volledige collectie in verschillende afmetingen is hier terug te vinden en wordt uiteraard bezorgd. Wie hulp nodig heeft bij de bestelling neemt vrijblijvend contact op met het team voor vakkundig advies.