Hoe kun je geld besparen bij het kopen van een nieuwe auto? 

Het kopen van een nieuwe auto kan een lastige onderneming zijn. Dit heeft een paar redenen. Zo zijn er ontzettend veel voertuigen op de markt verkrijgbaar, dus het kan moeilijk zijn om een uiteindelijke keuze te maken tussen de vele opties. Daarnaast wil je natuurlijk ook de auto waar je oog op gevallen is voor zo weinig mogelijk, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Desondanks is je missie alsnog om zoveel mogelijk auto te krijgen voor zo weinig mogelijk geld. Gelukkig kun je met behulp van dit artikel geld besparen bij het kopen van een nieuwe auto. 

 

Kies voor een kleinere auto

De beste manier om geld te besparen, is er zeker van te zijn dat de auto die je zoekt ook de auto is die je nodig hebt. Is een Mercedes E-Klasse echt nodig of kun je net zo veel plezier, comfort en gemak halen uit de kleinere C-Klasse? Is een Volkswagen Golf een must-have of kun je leven met een Polo waardoor je geld bespaart en een goedkope autoverzekering kunt afsluiten? Kleinere auto’s hebben namelijk niet alleen bescheidener prijskaartjes. Ze zijn ook meestal lichter en gebruiken efficiëntere motoren, zodat je minder geld aan het tanken kwijt bent. Als dat je niet overtuigt, bedenk dan eens hoeveel gemakkelijker het is om te parkeren als je in de stad woont of om over landweggetjes te manoeuvreren als je op het platteland woont.

 

Wees niet te kieskeurig

Als je hoopt een koopje te doen, is het de moeite waard om elke wenslijst die je hebt over de uiteindelijke specificatie van je droomauto te versoepelen. Een tweedehands auto is er bijvoorbeeld een die je van een particulier koopt en daarom al door de dealer is gespecificeerd met opties. Dit kun je dus niet meer zelf bepalen. Ook bij veel autogarages kun je deze occasions aanschaffen natuurlijk. Dus hoewel je misschien een auto met een goudkleurige metallic lak en een zonnedak had gewild, zou je een blauwe versie zonder dakraam afwijzen als dit een stuk goedkoper is? Je kunt flink geld besparen en als je een gebruikte auto koopt, zul je alsnog gebruik kunnen maken van een goed voertuig en de autoverzekering zal minder kosten.

 

Zoek online naar de beste deals

Ga er niet vanuit dat alle verkopers hun nieuwe auto’s precies hetzelfde zullen prijzen. Soms is het de moeite waard om buiten je deur te reizen voor een betere deal. Toch is dit niet altijd nodig. Ook online kun je dit namelijk al doen. Tegenwoordig hebben zo goed als alle Nederlandse verkopers een website waarop ze hun voertuigen te koop hebben gezet. Daarnaast worden ze vaak ook nog op bijvoorbeeld Marktplaats geplaatst. Hierdoor is het tegenwoordig best eenvoudig om op het internet de beste deals te vinden voor de auto die jij graag wilt kopen. Eventueel zul je dan wel wat verder moeten reizen, maar hierdoor kun je alsnog flink wat geld besparen. Vergeet niet te onderhandelen, want ook dat kan nog zorgen voor een prijsverlaging!